Livet rullar

Livet rullar på, i morgon åker jag, och kommer inte hem förrens om två, tre veckor. Ska bli skönt. Nu börjar äntligen livet i en egen lägenhet. Men innan dess har jag saker att göra, saker som har gått rätt snabbt. Så nu ska jag ta tag i den här dagen, och hoppas på det bästa. Längtar efter kvällen.

Linn


nu är det kväll!

Har som många gånger förr insett viktiga saker i livet, att allt kanske inte är som det är.

Tttar på tv, filosoferar lite kvälls tankar och njuter av den ledighet jag har i morgon. Nu är det bara en jobb dag mellan mig och mitt andra hem i storstaden. En jobb dag och en ledig dag som jag så lätt lever mig igenom, sen är det dax, äntligen dax att faktiskt bo någon annan stans. Köpa sin egen mat, ta hand om sig själv, och lägga sin tid på ett viktigare ställe i vardagen. Nu är tiden inne.

I vår när blommorna växer är det tid inne att söka det som ska sökas. I år är det dax att gå vidare till nya erfarenheter, nya ställen, nya tider. Nu eller aldrig, så upplever jag det i min tid. Jag ska söka och jag ska komma in.

Nu blir det mera kaffe mera tanke och en gnutta slummrande framför tv:n, nu är min tid, nu är det kväll!

Linn

vårens tussilago, porlande bäckar

Vart kommer kylan ifrån, varför kan inte landet sverige vara teneriffa?? Är redan trött på snön som färgar marken vit, inte vill jag ha någon molnig grå himmel, några minusgader, och ett januari som ser ut att bli hur långt som helst. Längtar till vårens tussilago, porlande bäckar och solstrålar som skänker värme. Men det är långt kvar dit.

Idag har jag några uppgifter jag måste göra, en särskild som ligger först på chemat men också är den svåraste. Det blir en tung morgon, men en bra eftermiddag, det känns i kroppen. Får kura ihop mig inomhus så blir allt lättare.

Linn

är tiden mogen

Sömnen drar i mig men min hjärna tvingar mig att vara vaken, det är som att jag befinner mig i ett vakum innan sömnen tar över helt. En tidig morgon är de i morgon också, inte bra, inte bra. På onsdag ska jag låta klockan ringa och ringa, inget kommer få mig att stiga upp. Jag kommer sova.

Blundar och lutar huvude bakåt, hoppas drömmen kommer tillbaka i natt, en dröm som endast är ett minne från försvunna tider. Ibland önskar jag tillbaka, ibland finns minnet endast i mardömmen. Men oftast skänker jag sådana tankar en stund att bara få vara. Jag vill på något sätt fråga men vågar inte, kanske är tiden inte mogen, kanske är det dax för mig att gå vidare ensam och glömma det. Får nog endast uppleva det i drömmen ändå.

Lutar därför nu huvudet inte bara i tanken utan även här och nu. För oavsett vad min dröm inehåller i natt finns tanken alltid där. Tanken på den lyckan....Låt mig bara få uppleva den en enda gång till. Nu drömmer jag!

Linn


bistra kylan

Idag är det precis som befolkning har vaknat igen i den lilla byn. Äntligen vågar man sig ut i den bistra kylan med sina varma termobyxor. Fram och tillbaka över torget vandrar dom och drar jackan tätare kring sig, för att öppna upp för ett nytt år när dom kliver in genom dörrarna på butiken. Aldrig förr har vintevilan för min del känts så kort.

Själv när jag vaknade i morse virade jag bara täcket utterligare ett varv omkring mig och förslöt mig de sista minutera i denna vinterdvala soim jag önskar kunde finnas kvar en stund till. För nu börjar tiden igen, nu böjar bussarna rulla för mig och snart även till en större stad. Men först ska min plikt här vara klar, innan jag säger adjö till vintern. För i staden finnns knappt någon snö, där kommer våren snabbare och ljuset känns närmare.

Men för att återgå till vardagen, så stänger jag ner här nu och fortsätter ihärdigt att jobba i ett antal timmar till. Kanske tar jag mig en kopp kaffe som start på dagen, och även utterligare ett misslyckat försök att fånga vinterns sista tid.

Linn

uppskaffar bryggkaffe och suktar inte efter bättre.

Tittar på tvåan, Ane brun sjunger, än har hon inte gjort något större intryck, men jag väntar fortfarande med en viss spänning. Annars hade jag för längesedan gått min väg och spenderat den dyrbara tiden i livet på något mer viktigt. Kan hända blir det så i väntan på Star wars episod 3, det mörka hotet. En klassier man inte kan missa, en dag som denna, då den faktiskt sänds på tv.

Dagen i helhet har bestått av slaptt tv tittande, blåbärspaj och rykande hett kaffe direkt från bryggare. Idag är en sån där dag som man uppskattar bryggkaffe och inte suktar efter bättre. Idag är också en sån dag man förtjänar sin vila, för i morgon blir det slit igen, jobb igen, men enbart i några dagar till. Sen bär det av till kära storstaden för att inte återse hemmet på ett antal veckor, i stället har jag hemmet i Götet. Tilsammans med vänner, konst och egen tid att ta vara på. Egen tid som ocksåkommer läggas på ansökningsprover, deadlines och mycket mer.

Ane brun sjunger nu på sista versen för min del, hon fick mig inte fast i sin magi, jag lämnar hellre soffan, datorn, och tv:n. Därför säger jag god fortsättning, hej då, ha det bra, suveränt, toppen de sista dagarna på lovet/ledigheten/semestern. För ett kärt återseende om ett tag. Då återkommer jag med full kraft, men nu, nu blir det mera vila för min del.

Godnatt!/Linn




Nytt år, nya tider

BRA SAKER

Det senaste som hänt i mitt liv är att jag flyttat till götet med 3 underbara personer, ska dit igen på fredag. Men först måste man göra sin plikt i samhället och jobba lite.

Det som har hänt mer är at jag börjat prata med en person som jag inte pratat med på länge skanar vänskapen, så det känns väldigt bra!

Jag fick fantastiskt bra julklappar och har köpt mig ett PS2 som jag har i lägenheten^^

Nyåret var fantastiskt roligt! Tack allesammans!

DÅLIGA SAKER

En viss vänskap kommer snart brytas, om inte personen i fråga ändrar beteende.

Jag har aldeles för lite pengar kvar.

Jag har inte gjort hemuppgiften i skolan än.

ÖVRIGT

Ska sova nu, länge i morgon. Ska sen jobba på måndag, tisdag. Kalkon på tisdag med och Anna kommer hem till oss och säger hej. Kanske att det blir lite fest på fredag, och sen börjar livet igen, med ansökningar och lite stress i vardagen, men jag trivs så himmla bra!

Godnatt

jag och anna på nyår fixade och klara

RSS 2.0